Polityka prywatności

z dnia

Postanowienia ogólne

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady ochrony danych osobowych Klientów, korzystających ze Sklepu Internetowego pod adresem Profilook.pl. Podmiotem odpowiedzialnym za przetwarzanie danych osobowych udostępnionych przez klienta na stronie jest firma Profilook.pl. Szanujemy prywatność wszystkich osób odwiedzających sklep Profilook.pl dlatego ograniczamy wykorzystanie i zbieranie informacji do niezbędnego minimum wymaganego do zrealizowania Zamówienia na najwyższym poziomie. Informacje pochodzące z formularzy zamówień są wykorzystywane jedynie do realizacji zamówień, a w przypadku wyrażenia dodatkowej zgody, do wysyłania informacji o naszej firmie oraz materiałów promocyjnych (np.newsletter).Wszystkie Dane osobowe nie są udostępniane w żaden inny sposób, niż to wynika z celu Zamówienia oraz z zakresu udzielonej zgody. Dokładamy wszelkich starań, aby zabezpieczyć dane osobowe w trakcie przekazywania ich przez Klientów, a w szczególności zapewniamy, że zbierane przez nas dane są przetwarzane zgodnie z prawem.

Cel zbierania danych

Dane podane przez Klienta podczas rejestracji są wykorzystywane wyłącznie do umożliwienia Klientowi logowania się w Sklepie Internetowym oraz w celu realizacji zamówienia, w tym do zapewnienia kontaktu pomiędzy Klientem a Sprzedawcą. Dane zbierane podczas transakcji zakupu są wykorzystywane wyłącznie w celu realizacji płatności za złożone zamówienie. Dane zbierane poprzez bezpośredni kontakt Klienta ze Sklepem Internetowym przez stronę internetową są wykorzystywane wyłącznie w celu prowadzenia korespondencji z Klientem i ustosunkowania się do zapytanie Klienta.

Podstawa przetwarzania danych

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne w celu skorzystania z pełnej funkcjonalności Sklepu Internetowego, tj. złożenia Zamówienia. Przy rejestracji w Sklepie Internetowym Zamawiający podaje w formularzu rejestracyjnym następujące informacje: dane osobowe, dane adresowe, adresy poczty elektronicznej oraz kontakt telefoniczny. W celu realizacji umowy sprzedaży zebrane dane mogą być udostępniane następującym partnerom: firmy spedycyjne Poczta Polska, Inpost; operatorzy systemów płatności PAY U Oraz serwisom i działom reklamacji naszych dostawców. W tych przypadkach ilość przekazywanych informacji jest ograniczona do wymaganego minimum. Nie sprzedajemy, ani nie udostępniamy danych osobowych swoich użytkowników firmom zewnętrznym. Chronimy i przetwarzamy dane osobowe zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami bezpieczeństwa. Powierzone nam przez Ciebie dane osobowe są przechowywane i zabezpieczone zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach prawa: Ustawie z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.) Ustawie z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z poźn. zm.) rozporządzeniu z dnia 29.0.04 r. Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne, służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024).

Dostęp do danych osobowych

Zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r., Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) Sprzedawca zapewnia swobodny dostęp do danych osobowych, ich zmianę, poprawianie oraz usuwanie. Klient ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich modyfikacji poprzez Sklep Internetowy lub kontakt telefoniczny. Wszelkie zmiany w udostępnianych danych osobowych Klient może dokonywać również samodzielnie poprzez swoje konto w Sklepie Internetowym, po zalogowaniu do systemu

Polityka dotycząca ciasteczek (cookies)

Przez używanie stron Sklepu Internetowego Klient wyraża zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z Polityką dotyczącą ciasteczek. Sklep Internetowy generuje pliki cookies, które zapamiętują informacje o Kliencie i umożliwiają późniejsze rozpoznanie przez serwer. Cookies w żaden sposób nie uszkadzają systemu w komputerze, a każda przeglądarka internetowa ma możliwość ich wyłączenia poprzez konfiguracje ustawień dostępnych w przeglądarce internetowej. Jeżeli Klient nie zgadza się na używanie przez Sklep Internetowy ciasteczek, powinien zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron Sklepu Internetowego.

Co to są ciasteczka?

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane w urządzeniach użytkowników podczas odwiedzania różnych stron w Sklepie Internetowym. Pliki „cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas ważności ciasteczka (czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową. Używane są również w celu gromadzenia danych statystycznych, które pozwalają identyfikować sposób korzystania użytkowników ze stron internetowych. Daje to możliwość późniejszego ulepszania struktury i zawartości Witryny. Dane osobowe gromadzone przy użyciu Ciasteczek mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji i aktywności na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym. Zazwyczaj ciasteczka są bardzo pożyteczne. Dzięki nim zapamiętywane są indywidualne ustawienia i dzięki nim można się zalogować na indywidualne konto.Jeżeli Klient uważa, że obecność plików cookies narusza prywatność, w każdej chwili można je wyłączyć albo dla konkretnej witryny, albo w ogóle dla wszystkich połączeń z danej przeglądarki.

Newsletter

Newsletter to wysyłana regularnie wiadomość w postaci e-mail. Zawiera informacje dotyczące działalności Sklepu Internetowego, np. o nowościach czy aktualnych promocjach. Klient może zamówić usługę newsletter poprzez wpisanie adresu e-mail w formularzu na stronie Sklepu Internetowego. Newsletter jest usługą bezpłatną. Klient może zrezygnować z usługi newslettera w dowolnym momencie na podstronie
15% Rabatu przy zamówieniu za 200,- PLN
Darmowa dostawa przy zamówieniu za 200,- PLN
Prezent do zamówienia za 200,- PLN
-->